Search Engine Optimization, wat is dat en hoe werkt het?

SEO is de afkorting voor Search Engine Optimization, in het Nederlands is dit simpelweg zoekmachine optimalisatie. Wat is zoekmachine optimalisatie en hoe werkt dit precies? In dit artikel lees je er meer over. 


Wat is SEO?

Wanneer je een eigen website hebt wil je uiteraard dat deze zo hoog mogelijk in Google of een andere zoekmachine te vinden is. De meeste mensen kijken vaak alleen naar de eerste paar pagina’s van de zoekresultaten. Hoe verder jouw website dus in de resultaten te vinden is, hoe minder verkeer er op jouw website is. 

Je wilt er dus voor zorgen dat jouw website hoog in de zoekresultaten komt te staan van de desbetreffende zoekmachine, dit doe je door zoekmachine optimalisatie. Het is belangrijk om hoog in de resultaten te komen omdat de meeste mensen tegenwoordig online onderzoek doen naar diensten of producten. Sta je ver bovenaan? Dan kom je snel onder de aandacht van jouw doelgroep en kun je rekenen op meer (potentiële) klanten van jouw dienst of product.


Hoe werkt SEO?

SEO is niet één ding, het zijn meerdere onderdelen die ervoor zorgen dat een website goed te vinden is. Allereerst is het goed om belangrijke zoekwoorden te gebruiken op je website, dit zijn woorden waar de gemiddelde mens veel op zoekt via Google of een andere zoekmachine. Wanneer jij deze zoekwoorden op jouw website verwerkt krijg je een ‘hit’ en wordt jouw website gevonden als iemand dit zoekwoord intypt. Als iemand zoekt op ‘marketingbedrijf Arnhem’ en jij hebt een marketingbedrijf in deze regio, dan is het de bedoeling dat jouw website in de resultaten naar boven komt. 

Daarnaast is linkbuilding een belangrijk onderdeel van zoekmachine optimalisatie. Linkbuilding is het hebben van links van andere websites naar jouw website. Voor zoekmachines zoals Google is dit heel waardevol omdat Google aan de hand van deze links jouw betrouwbaarheid bepaalt. Zijn er veel links op andere websites die naar jouw website doorverwijzen? Dan heb jij hoogstwaarschijnlijk een betrouwbare en belangrijke website dus kom je weer een plekje hoger in de zoekresultaten. 

Ben je op zoek naar een SEO specialist in Arnhem? Via Google kom je veel verschillende specialisten tegen die jou kunnen helpen met het optimaliseren van jouw zoekmachine.