SEO

SEO is een afkorting voor Search Engine Optimization, wat vrij vertaald staat voor zoekmachine optimalisatie. Dit omvat het geheel van werkzaamheden die ervoor zorgen dat een website hoger komt te staan in de organische zoekresultaten van zoekmachines zoals Google. Het verbeteren van deze online vindbaarheid kan worden bereikt door effectief SEO in te zetten. Het uiteindelijke doel hiervan is het aantrekken van meer relevante bezoekers naar jouw website. Hieronder worden enkele factoren toegelicht die van belang zijn bij SEO.

 

Content

Wanneer jouw klanten in Google op zoek zijn naar jouw diensten of producten, maken ze gebruik van zoekwoorden. Het is voor jou dus van belang om vindbaar te zijn op deze zoekwoorden. Om dit te bereiken, moet je Google laten zien dat jouw website relevant is voor deze zoekwoorden. Hierbij is content zeer belangrijk. Zorg dat jouw website relevante informatie bevat over deze zoekwoorden. Laat de zoekwoorden hier en daar een keer voorkomen in de tekst, maar overdrijf niet! Dit heeft namelijk juist een negatieve invloed op jouw vindbaarheid.

 

Autoriteit

Om de autoriteit van jouw website te laten zien aan Google, wordt veelal gebruik gemaakt van linkbuilden. Zoekmachines analyseren namelijk de verwijzende links en domeinen om te bepalen hoe belangrijk en relevant jouw website is voor bepaalde zoekwoorden. Het creëren van een kwalitatief backlinkprofiel zorgt er zodoende voor dat Google jouw website hoger waardeert.

 

Techniek

Verder is het correct inrichten van de techniek en structuur van een website van belang voor zoekmachines zoals Google. Door de technische aspecten goed in te richten, wordt jouw website beter gelezen en begrepen door zoekmachines. Denk hierbij aan het opmaken van de volgende elementen:

  • Pagina titels en koppen
  • Meta beschrijvingen
  • URL’s
  • Broodkruimelpad
  • Interne links

 

SEO uitbesteden?

Wil jij SEO uitbesteden of heb je vragen over SEO? Neem dan contact met ons op!